Bitcoin

Wet gedecodeerd: Tech als Arena voor Internationale Conflicten, 31 juli – 7 augustus

Terwijl Trump zich vastklampt aan de Chinese sociale media in de VS, wordt de technologie in het algemeen onderworpen aan het nationalisme.

Elke vrijdag levert Law Decoded een analyse van de kritische verhalen van de week op het gebied van beleid, regelgeving en recht.

Noot van de redactie

De handelsoorlog tussen de VS en China gaat door met zijn brutale overloopeffect op de technologie. In reactie op de bezorgdheid over waar de gegevens van TikTok en WeChat heen gingen, stuurde President Trump gisteravond een tweeledig uitvoeringsbevel uit dat beide toepassingen verbiedt.

De nieuwe actie staat los van bijvoorbeeld het uitknijpen van Huawei. Huawei’s hardware zit vast in de internationale toeleveringsketen en militaire netwerken, wat een duidelijker veiligheidsrisico vormt. TikTok en WeChat zijn consumentenapps, die meer bezig zijn met virale dan met topgeheime informatie.

Duidelijker wulps is het vooruitzicht dat Microsoft uiteindelijk TikTok zou kunnen kopen aan wat je royaal het groothandelstarief zou kunnen noemen, op voorwaarde dat het de overheid betaalt wat je cynisch zijn cut zou kunnen noemen voor het uitspuiten van een concurrent.

De sociale media zijn lange tijd een kritieke politieke arena geweest, zelfs vóór vroegere beleidsaanvallen op inlandse sociale media zoals Facebook en Tjilpen. Wat TikTok en WeChat betreft, zijn hun gegevensverzamelingspraktijken echt reden tot bezorgdheid, maar deze uitvoeringsbesluiten lezen niet als inspanningen te goeder trouw om burgers te beschermen.

In grote lijnen zijn we er getuige van dat de technologie een plaats wordt waar naties zich kunnen ontworstelen – niet voor het eerst, maar de zware slagmensen van de 21e eeuw hebben zich tot voor kort als meer utopisch en internationaal geportretteerd. Iets wat Gene Roddenberry zou hebben bedacht. Dat is een visie die nog steeds heerst in gesprekken over bijvoorbeeld Bitcoin. Maar omdat verschillende overheidsinstellingen moeite doen om aan boord van de blokketen te komen, en omdat de Space Force het logo van de Federatie steelt, is het een open vraag hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Blockchain-analyse brengt de Twitter-hacker binnen 16 dagen

Met behulp van blockchain analytics en de documenten van KYC van de Muntenbasis, kon het FBI drie verdachten in de 15 Juli houwer van de Tjilpen opsporen, die tot arrestaties op 31 Juli leiden.

Velen in de crypto-industrie merkten op dat de Bitcoin Profit-blokketen de wetshandhaving in staat stelde de vermeende daders op te sporen en ongelooflijk snel arrestaties te verrichten, met een ommekeer die contant geld onwaarschijnlijk zou hebben gemaakt.

Komisch gezien werden de hoorzittingen om Graham Ivan Clark $725,00 te besparen, afgekapt door een agressieve Zoombombombing-campagne die veel van de schermen in de virtuele hoorzitting verving door pornografie.

Minder komisch is dat de hoofdverdachte, de 17-jarige Clark, 30 keer telt en tot 200 jaar in de gevangenis zit voor de hack, die $117.000 in Bitcoin heeft opgeleverd.

Ter vergelijking, Jonathan Mattingly, Myles Cosgrove en Brett Hankison schoten en vermoordden Breonna Taylor in haar bed op 13 maart. Alle drie blijven ze vrij.

CryptoMom blijft aan als SEC-commissaris…

Na perfekte bevestigingshoorzittingen voor de Senaat deze week, wordt Hester Peirce geplaatst om als commissaris bij de Effecten en de Commissie van de Uitwisseling tot 2025 te blijven.

Vertrouwd aan de lezers van Cointelegraph als ,,CryptoMom“ toe te schrijven aan haar rente op lange termijn in het beschermen van de industrie, is Pierce achter een voorgesteld veilige havenbeleid dat nieuwe blokketennetwerken zou beschermen die van gecentraliseerde aan gedecentraliseerde formaten overgaan.

Onlangs kwam Peirce in het openbaar naar beneden tegen de aanval van de SEC op de TON van Telegram, een van de beroemdste juridische geschillen over de vraag of een blokketennetwerk en zijn inheemse tokens onafhankelijk waren van het team achter hun eerste lancering.

Peirce trad in eerste instantie toe als commissaris in 2018, en vulde een zetel die sinds eind 2015 vacant was voor een termijn die formeel geacht werd een einde te maken aan dit afgelopen juni. De oude SEC-procureur Caroline Crenshaw zal het rooster van vijf commissarissen afronden.

De Blockchain Caucus blijft de IRS pushen…

In een recente brief hebben vier congresleden de IRS gevraagd om plannen voor het belasten van beloningen als inkomen te heroverwegen.

De laatste brief is in zekere zin een politieke „per mijn laatste e-mail“ ping na een gelijkaardig verzoek in december om duidelijkheid van de IRS over het belasten van crypto-specifieke gebeurtenissen zoals harde vorken en luchtdruppels. In beide brieven staan de ondertekenaars van het congres Blockchain Caucus, evenals de vertegenwoordiging van de Fintech Task Force.

Voor crypto-insiders zijn harde vorken en staking werelden apart. Houd rekening met de algemene missie van de Blockchain Caucus. Hoewel de leden van de Caucus wetgeving hebben ingevoerd die aandringt op een groter gebruik van blokketentechnologie op een groot aantal gebieden, heeft de Caucus zelf niet de status van een subcomité en overweegt hij dus niet formeel nieuwe wetten. Het grootste deel van het werk van de Blockchain Caucus valt nu onder de categorie onderwijs.

In de zalen van de macht vertaalt „onderwijs“ zich vaak in een hardnekkig oponthoud. De IRS is traag geweest om te reageren op crypto met consistente begeleiding, hoewel het heeft gewerkt aan het uitbreiden van zijn vermogen om transacties te volgen en meer geld te eisen. Het is echt alleen via verkooppunten zoals de Blockchain Caucus dat de IRS enige stimulans heeft om de crypto-industrie een stem te geven.

Lees verder

In een opiniestuk voor de Financial Times verbreekt Tom Braithwaite de banden tussen de Chinese en Amerikaanse technologiesector en de onmogelijkheid om die twee volledig te scheiden.

Voor Electronic Frontier Foundation waarschuwt Adam Schwartz voor de gevaren voor de privacy van het voorgestelde wetsvoorstel van Californië om de COVID-19 testcertificering met blokketen te verplichten.

Advocaten voor Manatt, Phelps & Phillips schrijven over de grenzen van de recente machtigingen voor federale banken in de Verenigde Staten om crypto te bewaren.