Een vlaag van Double Top Snubs Hints Bitcoin zal 21.000 dollar opleveren.

Bitcoin heeft meer brandstof om zijn bullish rally voort te zetten.

Onafhankelijk analytisch bedrijf TradingShot schreef dat BTC/USD in de komende sessies in een notitie maandag $21.000 zou kunnen raken. Haar upside bias nam aanwijzingen aan van een samenloop van grafieksignalen die Bitcoin aantoonbaar hielpen bij het rallyen, bijna tweevoudig in het vierde kwartaal. Dezelfde signalen voorzien de cryptocurrency op $21.000.

De opstelling

De bullish setup bestaat uit een verbredende Rising Wedge, een cyclische Relative Strength Indicator, en een vlaag van superdraaglijke Double Top patronen die niet werken zoals bedoeld. Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, vormt Bitcoin de Double Top, in afwachting van een uitbraak daarboven, met een doelwit dat rond de bovenste Wedge trendlijn zit.

Bitcoin „Bullish Megaphone“ setup, zoals gepresenteerd door TradingShot.

Ondertussen vertoont de RSI ook tekenen van groei. Wat verder werkt als een bullish katalysator is een ondersteunende golf bij het 4H 200 voortschrijdend gemiddelde (de oranje golf in de bovenstaande grafiek).

„Dus waarom $21.000 in het bijzonder,“ legde TradingShot uit. „Dit is te wijten aan een onderliggende Fibonacci-sequentie binnen de Megafoon. Zoals je elke keer ziet als BTC de Top van de Megafoon aanraakt, is het ruwweg op de 1.000 Fibonacci extensie van de vorige High. En die Fibonacci extensie is nu ongeveer $21.000.“

Bitcoin Fundamentele Sterke

De vooruitzichten dat Bitcoin weer een nieuw hoogtepunt bereikt, worden ook hoger door een ondersteunende macro-economische omgeving. De cryptocrisis heeft te maken met een hernieuwde koopinteresse van zowel particuliere als institutionele beleggers, voornamelijk degenen die op zoek zijn naar alternatieven voor een bearish US-dollar en soortgelijke op fiat gebaseerde markten.

In mei wees miljardairbelegger Paul Tudor Jones 1-3 procent van zijn portefeuille van $22 miljard toe aan Bitcoin Futures. Twee maanden later kocht MicroStrategy, een softwarebedrijf dat op de Nasdaq-lijst staat, 250 miljoen dollar aan BTC om zijn kasreserves te vervangen. Het bedrijf investeerde nog eens $175 miljoen in Bitcoin in oktober 2020.

Dezelfde maand zag Square, een wereldwijd opererend betalingsbedrijf, ongeveer $50 miljoen aan BTC in de schatkist zitten. Ondertussen integreerde Square’s beste rivaal PayPal de Bitcoin-diensten in haar vlaggenschipplatform en bracht zo de cryptokaart voor haar honderden miljoenen gebruikers.

Travis Kling, de oprichter van Ikigai Asset Management, noemde de groeiende Bitcoin-institutionalisering een „Traditionele aanval“, en voegde eraan toe dat de cryptokaart „net begonnen is“ met kleverige geldbeleggingen.

De adoptie van Bitcoin is een bloeiperiode onder de reguliere bedrijven.

De Winklevoss Twins, die in de Verenigde Staten een cryptocurrencyency exchange runnen met de naam Gemini, merkten ook op dat de werkelijke waarde van Bitcoin ongeveer 25 keer hoger is dan wat het nu is.

„Onze stelling is dat Bitcoin goud 2.0 is en dat het goud zal verstoren,“ zei Tyler Winklevoss. „Als het dat doet, moet het een marktpet van $9 biljoen hebben. Dus we denken dat bitcoin op een dag een prijs van $500.000 per bitcoin zou kunnen hebben. Dus bij $18.000 bitcoin is het een greep of als je geen kans hebt om het te kopen omdat we denken dat er een 25x vanaf hier is.“