Daily Market News: Bitcoinin ennätyskorkea, jota seuraa jyrkkä myynti

Maailman suurin kryptoasetus Bitcoin ilmoitti eilen saavuttaneensa kaikkien aikojen ennätyksen, 19 510 dollaria, ja ylitti Financial Timesin (FT) mukaan joulukuussa 2017 asetetun edellisen korkeimman $ 19 458: n. Salausasetus on noussut 75% viimeisten kolmen kuukauden aikana. Maaliskuun alimmasta tasosta se on tuottanut huikeat 400%.

Jotkut tietojen tarjoajat kiistivät ennätyksellisen korkean tason. Johtava salauspiste CoinDesk, toisin kuin FT, ei halua kutsua korkeaa. Tämä johtuu kryptoasetin hajautetusta luonteesta, koska hinnat ja arvostukset vaihtelevat käytettyjen tietojen ja analyysien mukaan. Tämä johtaa hintaeroihin myyntipisteiden välillä ja vaihteluun nykyisen hinnan tarkan sijainnin päättämisessä.

Tällä hetkellä kaupankäynnin arvo on noin 10%, ja bitcoinilla on jo jonkin aikaa ensimmäinen todellinen myyntipainetestinsa, joka testaa 20 päivän liukuvan keskiarvon. Voitonotto oli aina väistämätön jossain vaiheessa, sijoittajat yrittävät nyt ymmärtää, onko kyseessä käänteinen vauhti vai pelkkä tauko ennen uutta $ 20,000: n laukausta.

Yhdysvaltain markkinat laskivat aiemmin tällä viikolla asetetuista ennätyskorkeuksista, ja sekä Dow että S&P 500 laskivat vain vähän. Yhdysvaltain markkinat avautuvat perjantaina normaalia lyhyempää kauppaa varten.

Salesforce Slackin haltuunottokeskusteluissa

Yritysohjelmistoyritys Salesforce neuvottelee suosittavan työpaikalla toimivan viestintäyrityksen Slackin ostamisesta.Sopimus on tiettävästi mahdollista muutamassa päivässä. Slack on suosittu vaihtoehto työpaikkasähköposteille, ja se näkee Salesforcen siirtyvän liike-ohjelmiston tekniseltä puolelta yleisemmälle viestinnälle. Slackin osakekurssi nousi melkein 38% julkistamisneuvottelujen uutisten mukaan, kun taas Salesforcen osakekurssi laski -5,4%.

Samaan aikaan Yhdysvaltojen markkinat kohtasivat keskiviikkona välinpitämättömän suorituskykypäivän, kun monet lähtivät Yhdysvaltain kalenterin suurimmalle lomalle, kiitospäivälle. S&P 500 oli -0,2% alhaisempi Gapin laskiessa -19,6% odotettua heikompien tuloksien ansiosta. Tätä seurasi Technip, lasku -6,3% ja edellä mainittu Salesforce -5,4%. Sitä vastoin S&P: n keskiviikkona parhaiten suoriutuneet olivat Etsy, 5,4%, Autodesk popping 4,7% ja PayPal 4,1%.

Dow Jonesin teollisuuskeskiarvo sulki myös matalamman -0,6%, johtuen elokuussa indeksiin lisätystä Salesforcesta ja -3,6% alentuneesta Chevronista. Päivän vaatimattomia nousijoita johti Walgreens Boots Alliance 1,4% ja Apple 0,8%.

  • S&P 500: -0,2% keskiviikko, + 12,4% vuotta aiemmin
  • Dow Jonesin teollisuuskeskiarvo: -0,6% keskiviikkona, + 4,7% vuotta aiemmin
  • Nasdaq Composite: + 0,5% keskiviikkona, + 34,8% vuotta aiemmin

FTSE reagoi kielteisesti Sunakin taloudelliseen päivitykseen

Ison-Britannian markkinat reagoivat kielteisesti liittokansleri Rishi Sunakin menotarkistukseen päivitykseen tulevien vuosien huonojen taloustietojen takia. Budjettivastuun toimisto (OBR) ennustaa nyt, että Ison-Britannian talous supistuu 11,3% koronaviruksen takia – pahin lasku yli 300 vuodessa. Ison-Britannian BKT palaa ennalta Covid-tasolle vasta vuoden 2022 4. vuosineljänneksellä, OBR: n mukaan talous kasvaa ensi vuonna 5,5%, vuonna 2022 6,6% ja seuraavina vuosina 2,3%, 1,7% ja 1,8%.

Uutisten takana FTSE 100 laski 0,6%. FTSE 250 laski enemmän, 1,1%, mutta suurin osa tästä pudotuksesta leivottiin varhaisessa vaiheessa, kun sijoittajat muuttivat sijaintia äskettäisen rallin jälkeen.

FTSE 100 -mallia alhaisempi oli IT-yritys Aveva Group, joka laski silmiinpistävää 20% päivänä, mikä oli epätavallista indeksin yhden päivän hinnalla. Osakkeet upposivat ilmoitettuaan merkittävästä osakeannista, jonka mukaan yritys myy 2,8 miljardin punnan arvosta auttaakseen rahoittamaan Yhdysvaltain ohjelmistoryhmän OSIsoftin 3,8 miljardin punnan ostotarjouksen. Plus-puolella päivän suurin nousija oli Unilever, jopa 5%, joka ilmoitti lisäravinteiden SmartyPants Vitamins haltuunotosta. Sillä välin FTSE 250: ssä Genus ylsi rankingissa, nousi 6%, kun taas suurin pudottaja oli mediayhtiö Future PLC, laskua 17% sen jälkeen, kun se oli sopinut GoComparen omistajan GoCo Groupin haltuunotosta.

  • FTSE 100: -0,6% keskiviikko, -15,2% YTD
  • FTSE 250: -1,1% keskiviikkona, -10,6% vuotta aiemmin

Mitä katsella

Yhdysvaltain markkinat: Yhdysvaltojen osakemarkkinat ovat suljettuina torstaina kiitospäivän vuoksi ja suljetaan varhain (klo 13.00 ET) perjantaina, joten tänään ei ole yrityksiä, jotka raportoivat Yhdysvalloista ja joiden toiminta perjantaina on rajoitettua.

Reach plc: Ison-Britannian punaisen median yritys Reach plc raportoi välituloksensa perjantaina. Yhtiöön kuuluu monipuolinen sarja painettuja ja online-median nimikkeitä, kuten Daily Mirror ja Daily Express, sekä joukko muita alueellisia nimikkeitä. Yrityksen osakekurssi on käynyt viime päivinä lähellä vuoden 2020 korkeinta hintaa, mutta sijoittajien tulisi keskittyä velkatasoonsa markkinoiden päivityksen yhteydessä. Yrityksellä on kohtuullisen vahva kassataso, mutta tämä on kääpiö sen velkakassalla, jonka viimeisen raportoinnin summa oli 614,8 miljoonaa puntaa. Ryhmän vakaa mediatiedostojen asema on hyvässä asemassa kaapattaakseen enemmän online-markkinaosuuksia, mutta sen kykyä saavuttaa voittoja vaikeuttavat muun muassa eläkevastuut ja kahden painetun sivuston hiljattain suljetut näkökohdat.

OECD: n digitaalitalouden näkymät 2020: OECD on tunnettu vaikutusvaltaisista taloudellisista raporteistaan ja näkymistä, eikä digitaalitalouden näkymät vuodelle 2020 ole poikkeus. Organisaatio julkaisee viimeisimmän raporttinsa perjantaina. Näkymissä tarkastellaan digitaalitalouden suuntauksia ja analysoidaan alan mahdollisuuksia ja haasteita. Sijoittajille se tarjoaa hyödyllistä tietoa siitä, missä digitaalisia muutoksia tapahtuu ja mitä suuntauksia on noudatettava tulevaisuudessa. Raportissa tarkastellaan myös politiikan muutosta hallituksilta ympäri maailmaa ja asetetaan taustaa sääntelymaisemille, joissa yritysten on toimittava.