Bitcoin

Crypto-nybörjare: 5 anledningar till att människor saknar förtroende för Bitcoin

Lana SmileyVarför är det så många människor som är försiktiga med Bitcoin?
Trots att intresset för bitcoin såväl som andra kryptokurser har vuxit snabbt finns det fortfarande många människor som är försiktiga med det. Medan trogna adepter av kryptobranschen hävdar att försiktighet orsakas av bristen på medvetenhet, kan det också finnas andra skäl till bristen på förtroende.

Verkligheten är sådan att människor tenderar att vara försiktiga med allt som är nytt eftersom det tar tid för varje innovation att bevisa dess tillförlitlighet och användbarhet. Bitcoin är inte ett undantag. När det lanserades redan 2009 var det bara tekniska nördar som uppmärksammade denna nya valuta. Efter att de flesta av dem blev miljardärer, visade vanligt folk också intresse för det. Som vi ser har bitcoin under tio års existens fått lite förtroende från den stora allmänheten, även om vissa användare fortfarande tvekar att anta det. Varför? Låt oss försöka ta reda på det.

Är du rädd för bitcoin?

Bristande medvetenhet och förståelse är verkligen ett utbrett skäl för att undvika bitcoin tillsammans med andra digitala valutor. Människor tenderar att frukta allt de kan förstå. Ända sedan stenåldern var människor rädda för fenomen som de inte kunde förklara och tillbe dem som gudar. När tiden gick lärde sig mänskligheten principerna för dem, och rädslan sjönk. Visst har människor blivit mycket smartare sedan stenåldern, så du skulle knappast hitta en person som dyrkar någon ny teknik. Ändå har uppfattningen av allt nytt och okänt förändrats lite, med rädsla ersatt med försiktighet.

Det är i princip samma sak med alla innovationer. Så snart människor lär sig hur de arbetar och ser att de kan göra sina liv bättre, ersätts rädsla med adoption. Om vi ​​pratar om bitcoin är problemet här att en person utan teknisk utbildning skulle ha svårt att förstå hur det fungerar. Det är baserat på immutable algoritmer och lagar i matematik, men inte alla människor är matematiker. För någon som använder en kalkylator för alla operationer som är svårare än att lägga till två och två är Bitcoin mekanism något mer som science fiction.

Men när tiden går, och världen blir allt mer digital, blir utbildning om digital teknik ett måste, så det kommer att bli fler och fler människor som kan förstå fördelarna som bitcoin erbjuder. Därför kommer förtroendet för bitcoin att öka tillsammans med människors medvetenhet.

Ingen fysisk säkerhetskopiering

En annan sak som kan orsaka rädsla för bitcoin är det faktum att det inte stöds av något fysiskt värde, eftersom det är helt digitalt. Människor tenderar att lita på något konkret, något de kan se och röra vid. Medan alla andra valutor stöds av guld och presenteras i form av mynt och sedlar, kan bitcoin inte ses och röras, och dess värde baseras enbart på matematik.

Av den anledningen tycker många fortfarande att bitcoin inte är annat än en bubbla med dess värde konstgjordt pumpat och dumpat. Övergripande försiktighet intensifierades av kritik från några framstående siffror från finans och bank. Till exempel brukade Warren Buffet säga att bitcoin inte är något annat än spel, som coinidol.com, ett världsnyheter i blockchain, rapporterade.

PayPal-grundaren Bill Harris kritiserade också bitcoin och till och med kallade det en bluff. Men rykten har det nu när betalningsgiganten kommer att erbjuda sina användare direktköp och försäljning av cryptocurrency . Om initiativet kommer att lanseras framgångsrikt kan det förändra trenden till bitcoin-adoption. När jättar från den traditionella världen accepterar bitcoin, tror allmänheten dem. Om bitcoin eller någon annan krypto adopteras av PayPal kan det dessutom innebära att marknaden inser sitt värde trots att det inte stöds av något konkret.

Prisvolatilitet

Detta är förmodligen det mest uppenbara skälet till att Bitcoin-handeln kallades spel i första hand. Trots att priset mest förlitar sig på nyheter finns det alltid ett element av oförutsägbarhet på marknaden. När dess pris nådde rekordnivån på 20 000 dollar i slutet av 2017, väntade ingen att det skulle kollapsa kort efter. Trots att prisjustering förväntades fanns det knappast någon som skulle tänka på ett så dramatiskt fall.

Tidigare i år gjorde bitcoin ytterligare ett betydande fall, då priset kollapsade till 3 800 $ under evenemanget kallade „Black Thursday“. Då spekulerade majoriteten att den baisseartade trenden skulle vara varaktig på grund av coronavirus. Men det förvånade människor igen när de flyttade till över 6 000 dollar på något ungefär 24 timmar.

I allmänhet erbjuder sådan prisvolatilitet handlare en möjlighet att tjäna lite vinst. Men för att inte förvandla handel till spel måste en person förstå några viktiga principer och trender på marknaden. Trots det element av oförutsägbarhet som finns i bitcoin finns det alltid utrymme för analys.

Trots hög prisvolatilitet kan tyvärr tyckas vara en fördel för handlare, är vanliga människor mest skrämda av det. Om du inte planerar att handla med Bitcoin kan kortsiktig värdelagring vara mycket riskabelt. Och detta är inte en funktion som folk skulle lita på i någon valuta.